mandag 14. mars 2011

Byggingeniørens evige pine: Nedsenk i dekke

Dette blir pinlig. Jeg gruer meg. Men jeg må.

I årevis (overdriver litt) har jeg modellert nedsenk i betongdekker ved å lage endeløse rekker av Floor-based generic models, med voids, symbolic lines, ref.planes, invisible lines og the whole shabang, for 100% optimal visning og funksjonalitet. Men perfekt blir det aldri, siden jeg må ha en ny family for hver spesielle, ikke-rektangulære form. Som i et inngangsparti eller en gang. Ikke spesielt optimalt, med andre ord.

Ved en tilfeldighet ble jeg sittende å modellere dekker inni hverandre i dag, idét jeg kom på at vi prøvde denne metoden for nedsenk tidlig, men avviste den av grunner jeg ikke kan huske. I alle tilfeller finner jeg nå ingen store drawbacks med dette. Du må bruke Join Geometry i hvert tilfelle, gjennomsiktig "antimateriale" og passe på IFC-eksporten, men det er det hele. Skjult linje-visning, ingen problem. Alle former og fasonger, ingen problem. Mengder, ingen problem.

Om noe skal skrå i nedsenket, for eksempel ned mot sluk, er nok Generic Models fremdeles best. Eventuelt en kombinasjon.

Jeg vedder Revit-lisensen min (Rambøll sin) på at halvparten av dere har gjort dette i alle tider og rister på hodet, men det får stå sin prøve.(Fine bilder? Livet er vanskelig uten mus, tålmodighet og talent)

Forresten, om noen har oppdaget en show stopper vil jeg gjerne høre om det!

1 kommentar:

  1. Husker du og Anders lo rått da jeg kom med antimateriale-nedsenken min i 2008!

    Jävlare.

    SvarSlett