onsdag 11. mai 2011

Revit 2012 & IFC

Årets Revit-lansering har gått ned for telling allerede før den har nådd hordene av sultne Reviteers, og alt det deilige som venter oss i 2012 har kommet i skyggen av en ganske stygg IFC-bug. Etter hva jeg kan bedømme blir alle dekker (Floors) eksportert feil til IFC. Og ikke bare litt feil - de samles i en deilig stor klynge i nærheten av origo, uansett hvor resten av bygget ditt befinner seg.


Dette er kun testet fra min side på Revit Structure, på to filer, med samme resultat. Men Autodesk har identifisert, gjenskapt og bekreftet problemet, og det vil antakelig komme en Hotfix eller Service Pack før sommeren.

For de jeg jobber sammen med, enten i Rambøll eller i prosjekter, betyr dette ingen 2012 før testet fiks er påvist. Men om ikke du eller noen du jobber sammen med bruker IFC, er det bare å kjøre på.

13 kommentarer:

 1. Hei din slask av en tromsværing... :-)

  Takk for info. Vi skal starte testing av Revit 2012 i T2 i slutten av mai / juni og da får vi vel samme resultatet. Veit du om dette skjer også om shared coordinates og local coordinates ligger på samme sted?

  SvarSlett
 2. Finnmarking takk :)
  Det gir samme resultat ved samlokaliserte Project Base Point og Survey Point. Bare å vente på Autodesk... :/

  SvarSlett
 3. Uff.... Nå var jeg like treffsikker på geografien som Revit.... :-)

  Beklager Finnmarkingen.

  SvarSlett
 4. Nå er vel ikke Håvard kjent for være veldig sterk i geografi heller....

  SvarSlett
 5. Noen som har funnet en work around?
  Dette er veldig problematisk når konsulentene venter på ifc...

  SvarSlett
 6. For bare å få riktig geometri i IFC kan du kanskje eksportere til ADT/ACA (AutoCAD Architecture), åpne der og eksportere videre til IFC.

  Men ja, ikke spesielt sexy..

  SvarSlett
 7. Husk på å bruke ACA 2011 da (ikke tidligere versjoner), ellers kan det hande du sliter med plassering av vegger når disse er konvertert til IFC.

  Bare så det er nevnt.

  Revit DLL's er forøvrig underveis, om jeg kan tillate meg å sladre litt. Har allerede testet og det ser ut som om resultatet blir riktig.

  SvarSlett
 8. Har testet hotfix på 2012 og IFC nå og ja, det virker :)

  SvarSlett
 9. dwg blir for tung for konsulentene. Men Hotfix? Har det kommet en til Revit 2012?

  SvarSlett
 10. Det har kommet en hotfix, men den er hittil kun distribuert til utvalgte kunder virker det som; den er ikke på autodesk.com.

  Men den vil være med Service Pack 1, som kommer før sommeren.

  SvarSlett
 11. Og her er Update_1:
  http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=16840966

  SvarSlett
 12. Hello! og takk for sist

  har du vært borte i at du ikke får åpnet IFC i Revit...

  En harstadværing fra zalsburg.. :-)

  SvarSlett
 13. Halla Rofl. Fortsatt snill gutt? Det har jeg vært borte i mange ganger, spesielt IFC fra MagiCAD. Noen ganger funker det å kjøre IFC'en gjennom Datacubist Simplebim 2. Anbefales! Ellers ser jeg av og til litt på IFC Options under Open, og prøver å eksludere klasser jeg ikke trenger.

  SvarSlett