onsdag 18. august 2010

Hidden Slab Edge

Mye går på tverke i Fredrikstad for tiden, men en ting har de kontroll på, nemlig Revit. COWI's lovende Rino Håkon Fjeld tipset meg nylig om denne lille "hacken": Når du ser en Slab Edge ovenfra, altså gjennom dekket, med Hidden Line Visual Style, sees ikke alle skjulte linjer. Dette kan oppnås ved å legge inn teksten "HiddenSlabEdge=All" under Graphics i Revit.ini (C:\Program Files\Autodesk\Revit Structure 2011\Program). Om noe går galt under hackingen, er jeg overbevist om at Rino mer enn gjerne tar imot telefoner. Finn 8 feil:

3 kommentarer:

 1. samme metode beskrevet her : http://bimandbeam.typepad.com/bim_beam/2008/05/slab-edge-hidde.html

  SvarSlett
 2. jeg sliter akkurat med det samme når det gjelder nedsenk og voids. stiplingen av nedsenket i dekket forsvinner når man ser dekket nedenfra og opp. noen tips??

  SvarSlett
 3. Hei, det er flere måter å få til dette på, men først kan du spørre deg; MÅ jeg vise nedsenket på "dekke over"? Et veldig enkelt alternativ er å vise et utsnitt som ser ned.

  Vel, uansett kan du enten;

  1. Tegne inn en Invisible Line i familien, som trekkes ned gjennom View Range i viewet ditt. Det burde gjøre susen. Eller;

  2. Tegne et eget, gjennomsiktig dekke og bruke join geometry (som beskrevet her: http://revitnorge.blogspot.com/2011/03/byggingenirens-evige-pine-nedsenk-i.html)

  Håper det hjelper!

  SvarSlett