onsdag 25. januar 2012

Dagens tips: bjelker, søyler og diagonaler.

Når man jobber med bjelker, søyler og diagonaler (braces) i Revit er det overlegent deiligst å bruke Trim/extend-kommandoen på bekostning av Align, som veldig mange spør meg om. Det er ikke veldig unaturlig at man vil prøve Align altså, men det som ofte skjer er at man flytter hele bjelken i stedet for å strekke den. Dette kan løses ved å bruke TAB, men enda enklere ved å drite i hele Align og kjøre Trim/Extend.

Om du skal Extende en bjelke til en søyle må du også huske å forlenge til senter søyle, slik at endepunktet og analyselinjen forlenges.

tirsdag 24. januar 2012

Project Storm for Revit Structure, versjon 3

I løpet av julen 2011 klarte Autodesk å lure ut en ny versjon av Project Storm for Revit Structure på Labs, uten at jeg fikk det med meg. Dette er 3. versjon av verdens kuleste Add-in, hvertfall for en konstruktør. Storm sender analysemodellene din til nettskyen, beregner den, og laster resultatene ned til Revit. Disse kan legges på elementene i modellen som fargekart, for eksempel av nedbøyning og momenter på et dekke.

http://labs.autodesk.com/utilities/revit_storm/

onsdag 11. januar 2012

IFC Exporter for Revit

I løpet av høsten 2011 ble IFC-eksporten i Revit 2012 lagt ut til open source på sourceforge.net. Etter ganske kort tid har det blitt opplastet 4 oppdateringer, hvorpå siste er en versjon 1.0.4. Denne reparerer flere ting, men den kanskje viktigste er bruk av Current view only og Phases. Link:

http://sourceforge.net/projects/ifcexporter/

(Trykk på Files og 2012 for å komme til nedlastingen)

Dersom noen som leser dette har kunnskap om og interesse for programmering og IFC, må de mer enn gjerne laste ned koden og gjøre modifiseringer. La meg i så fall få høre om det!

RambollBIM på YouTube

I forbindelse med Den Kloke Tegning i høst lagde jeg noen videoer på Youtube, som viser noen av metodene vi bruker i Rambøll. Kanalen heter RambollBIM, og her et det foreløpige utvalget:

Use of Simplebim from Datacubist
Import av DWG (Den eminente Anders Hassel i sitt ess)
IFC-import i Revit

Det ligger en video til ute, som handler om oppsett og views i Rambøll's Revit Structure malfil. Denne er kanskje mest interessant for oss.

Use of Simplebim from Datacubist er av meg på engelsk fordi Autodesk var interesserte i å se hva det er. Den har jeg ikke sett eller hørt siden jeg spilte den inn, fordi det bare er utrolig flaut å høre seg selv på annet enn die hard nordnorsk.

Stay tuned!

Revit Gunslinger Event 2011 i Waltham

I desember var jeg invitert til Autodesk i Waltham utenfor Boston, Massachusetts, for å delta i årets (fjorårets egentlig) Revit Gunslinger Event. Dette er et arrangement hvor inviterte "superbrukere" av Revit fra hele verden møter hverandre og Autodesk over en uke med intens Revit-testing, -nerding og -brainstorming. Jeg var også til stede under arrangementet i forbindelse med Autodesk University 2010, men da kun én dag og det kan vanskelig sammenlignes med denne eventen.

Jeg er under en non-disclosure agreement med Autodesk, noe som betyr at jeg ikke kan blogge om noen av nyhetene i Revit 2013. Jeg tror likevel jeg er på trygg grunn om jeg sier at jeg gleder meg til den kommer, og ser veldig fram til å bruke noe av den nye teknologien.

Hver av dagene i Waltham startet med en demonstrasjon av nyhetene, gjerne holdt av de personene som har designet de. David Conant holdt blant annet to av presentasjonene. Han var den første som ble ansatt av Revit Technology Corporation lenge før Autodesk kom på banen, mens jeg var rødruss. (Han var forresten kun én av mange "old timers" jeg traff, og det var utrolig gøy å snakke med disse grunnleggerne om Revit.) Videre gikk dagene til testing, rapportering, internmøter, allmøter, intervjuer, workshops og brainstorming, før vi avsluttet med break-out sessions for de forskjellige fagene som var representerte (Architecture, Structure, MEP og Construction). Når disse var ferdige ble vi tatt med på middag og utesteder, og jeg kan bekrefte at Boston har et kurant uteliv.

Ved siden av alt det faglige var det veldig artig å møte så mange "entusiaster" og morsomme folk! Vi hadde det utrolig gøy, både brukerne og de som jobber i Autodesk, og jeg synes å huske at jeg lo hele uken.

Dersom det er noen som leser dette og som synes det høres spennende ut å beta-teste Revit i fremtiden, ta gjerne kontakt så kan jeg kanskje hjelpe.

Fremover håper jeg å kunne fortelle litt mer om hvordan vi jobber i Rambøll, med malfiler, koordinater, analyse og armering. Det blir selvsagt også noen innlegg når 2013 kommer!