onsdag 25. mai 2011

Prosjektering

Mitt første "heleide" (ingen andre har fått røre det) prosjekt etter at jeg begynte i Rambøll i høst tar form.


Det som er kult:

- Med unntak av én DWG med akser og én med parkeringsplasser, har jeg kun brukt IFC sammen med arkitekten. Go openBIM!
- Det sees dårlig over, men tilnærmet alle dekker har fall -> utstrakt bruk av Slope Arrows, Modify Sub Elements og Attach.
- Mange bygg og bygningsdeler (spesielt sjakter) er identiske -> utstrakt bruk av linking (og kopiering av linker) og Groups.
- Har lagt bruddlaster på bunnplaten, sendt modellen til Robot og tatt ut pelelaster.
- Den grønne engen er egentlig fjell. Kotekart fra Gemini -> Toposurface. Peler ned. God stemning.
- Alle peler har 3 koordinatpunkter (en liten kjegle i topp plate, stålkjerne og foringsrør) i seg -> stikningsingeniør tar inn IFC med 643 x 3 = 1929 punkter og kobler disse til en maskin som går ut i regnet og banker stål i bakken. Hardcore!

Kunne ikke gjort de siste punktene uten Asle på Veidekke. Han er flink.

Nå skal jeg tegne flyplasser.

onsdag 11. mai 2011

Revit 2012 & IFC

Årets Revit-lansering har gått ned for telling allerede før den har nådd hordene av sultne Reviteers, og alt det deilige som venter oss i 2012 har kommet i skyggen av en ganske stygg IFC-bug. Etter hva jeg kan bedømme blir alle dekker (Floors) eksportert feil til IFC. Og ikke bare litt feil - de samles i en deilig stor klynge i nærheten av origo, uansett hvor resten av bygget ditt befinner seg.


Dette er kun testet fra min side på Revit Structure, på to filer, med samme resultat. Men Autodesk har identifisert, gjenskapt og bekreftet problemet, og det vil antakelig komme en Hotfix eller Service Pack før sommeren.

For de jeg jobber sammen med, enten i Rambøll eller i prosjekter, betyr dette ingen 2012 før testet fiks er påvist. Men om ikke du eller noen du jobber sammen med bruker IFC, er det bare å kjøre på.

onsdag 4. mai 2011

Arbeide lenge eller hardt?

Litt off-topic dette, men når jeg leste Seth Godin's tanker om det å arbeide hardt eller lenge, etter tips fra Steve Stafford, relaterte jeg det veldig til det jeg gjør med Revit hver dag. Jeg har sittet og flyttet streker i AutoCAD LT. Offset. Move. Copy. Plot. Nå skaper jeg 3-dimensjonale databasemodeller. Jeg utfordres hver eneste dag. Må tenke nytt. Være kreativ. Og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag.