onsdag 29. september 2010

Subscription Advantage Pack for Autodesk Revit

For bare fattige minutter siden ble Subscription Advantage Pack for Autodesk Revit 2011 publisert på subscription.autodesk.com, og fra hva jeg kan se på de mest kjente bloggene world wide er vi først her!

Det forhåndspubliserte innholdet i dette tillegget var, som jeg nevnte tidligere i dag Revit Server og Conceptual Energy Analysis (CEA), men jeg ser nå at den også inneholder en ny versjon av Revit Extensions. CEA er forøvrig kun tilgjengelig for Architecture og MEP. Merk også at man må ha Update 2 installert for å få inn Revit Server og CEA.

Du kan lese mer (på engelsk) om tilleggene her:
AECbytes
Revit OpEd
Revit

Jeg er personlig veldig spent på å prøve ut Revit Server i prosjekter, og ser nå en lysere fremtid for de av oss som vil skape flere totalmodeller med alle fag i samme fil.

Under følger et utklipp av nyhetene i Revit Extensions for Revit Structure:
- Floor vibration analysis—Assess vibration characteristics to help meet requirements of the AISC Design Guide 11 (United States).
- Gravity column analysis—Design steel columns based on the AISC 360-05 design code (United States).
- SDNF import/export—Import or export SDNF file format.
- SS3 link—Link data bidirectionally between Revit Structure and SS3 so that engineers can use structural data from SS3 to create coordinated drawings and collaborate with Autodesk® Revit® Architecture software users (Japan).
- Member section schedule—Automatically generate member section schedules (Japan).
- CSV element generator—Link to other structural analysis applications to automatically generate the structural model, including the rebar model, in Revit Structure using the CSV file format (Japan).

I kveld er det fest!

Update 2

Update 2 for Revit 2011 ligger nå ute på autodesk.com
Revit Architecture
Revit Structure
Revit MEP

Merk at Autodesk Subscription Advantage Pack, som sikkert også inneholder Update 2 i tillegg til Revit Server og Conceptual Energy Analysis, kommer i løpet av uken!

mandag 13. september 2010

Project eller Shard Coordinates ved IFC eksport?

Ja takk, begge deler.

Tidligere i sommer annonserte jeg at Revit 2011 (med Update 1) eksporterer IFC med Shared Coordinates. Dette var en funksjonalitet lenge etterlengtet av det norske markedet, men det er noen problemer knyttet til det:
- Eksisterende prosjekter. Hva skjer når vi får en ny IFC med en helt annen lokasjon?
- IFC-programmer som ikke takler store koordinater.

Nå viser det seg at vi kan velge om vi skal eksportere lokale eller globale (eller whatever) koordinater. Valget gjør vi ikke der vi kanskje skulle tro (under export options for eksempel). Fremgangsmåten er beskrevet på engelsk her.

Edit: Min kollega Cathrine Mørch har funnet en video. Takk Cathrine!

onsdag 8. september 2010

Worksets og store modeller

AECBytes skrev nettopp en lang anmeldelse av RAC 2011, og før blekket er tørt har de fått ut en artikkel om bruk av worksets i Revit, særlig med hensyn til model performance.

Selv om jeg ikke er helt enig i inndelingen de foreslår, synes jeg tanken er god. Jeg tror også flere som bruker worksets hver dag kan ha nytte av å lese artikkelen.

torsdag 2. september 2010

Revit Architecture 2011 på AECBytes

Om du har mye tid til overs kan det være artig å lese anmeldelsen av Revit Architecture 2011 på AECBytes. Eller, artig er kanskje ikke ordet jeg leter etter, men det er bedre enn VG når sjefen går forbi.