fredag 28. mai 2010

NWC File Export Utility

Jeg fikk i går et spørsmål om hvor Navisworks' eksport-Add-In til Revit 2011 kan lastes ned. I 2010 lå den så vidt jeg husker som en del av Subscription Advantage Pack for Navisworks, men denne er naturligvis ikke komme ennå for 2011. Nå kan vi laste ned eksporteren direkte fra autodesk.com, nærmere bestemt fra Navisworks-sidene. Det eneste du trenger er å fylle ut navn og rang, og en god nettlinje (983 MB!)

søndag 16. mai 2010

Solar Radiation Technology Preview

En ny Add-In til Revit 2011 har blitt publisert på Autodesk Labs; Solar Radiation Technology Preview. Applikasjonen gir oss muligheten til å analysere overflater på "Masses" i 3D-views med hensyn til sollys, men er under utvikling og går ut på dato 5. november. Legg merke til at Autodesk gjerne vil ha tilbakemeldinger fra brukere om hvordan det fungerer.

tirsdag 11. mai 2010

Cad-Q og StruSoft

I dag er det offisielt: Cad-Q og StruSoft skal samarbeide for å videreutvikle CQTools, særlig med hensyn på armering. Dette er veldig spennende nyheter for alle som jobber med Revit Structure i Norden, og betyr at spesielt armeringsfunksjonaliteten som i dag ligger i CQTools vil ta noen gode byks frem den kommende tiden. Spennende er også potensialet som ligger i en mulig integrasjon mellom CQTools og StruSoft's FEM-Design og VIP-Energy. Les mer i pressemeldingen!

Begrensning i størrelse på importert- og modell-geometri

Flere av mine lesere har sikkert opplevd å få problemer med å importere store DWG-filer i Revit. Ofte grunnet dette problemet i at filene var for store. Med 2011 er begrensningen, som tidligere kaltes "The 2 Mile Limit", nå på 20 miles (ca 33 km). I tillegg avbrytes ikke kommandoen om du prøver å hente inn filer som er større enn begrensningen; du får bare en advarsel, OK og Cancel. Les mer på Revit Clinic!

torsdag 6. mai 2010

Revit Architecture 2011 User Assistance

Noe som ligner den gamle bibelen User Guide, er lagt ut på nettet i forbindelse med 2011; Revit Architecture 2011 User Assistance. Dette følger idéen om å legge hjelpe-dokumentasjon på nettet i stedet for i programmet eller bøker, og gir Autodesk mye lettere tilgang til endringer. Her finner vi også den offisielle listen over nyheter! Jeg har ikke funnet noe tilsvarende for Structure eller MEP, men har ikke lett voldsomt lenge heller. Edit: Jeg trengte ikke å lete så lenge etter User Assistance for Structure og MEP. Det viser seg at dette er gamle Help som er lagt på nettet. Prøv å trykke F1 i Revit, så finner du samme nettsted!